17 тайни на щастливите хора

Painting by Jenni Horne

1. Забравете миналото. Вие няма да бъдете щастливи, докато носите бремето на миналото. Направили сте грешки? Имате неприятен опит от миналото? Пуснете тези спомени на свобода – те не ви помагат да се развивате. Съсредоточете се върху настоящето.

2. Носете отговорност за живота си. За да станете щастливи, първо трябва да станете свободни. Независимо от това, колко е лоша ситуацията, вие винаги можете сами да избирате как да постъпите. И отговорност за направения избор носите единствено вие. Не обвинявайте някой друг за своите неуспехи.

3. Изграждайте взаимоотношения. Точно това е, което ни носи щастие. Любовта трябва да бъде основен приоритет.

4. Хоби. То също ни доставя малки радости. Така че, постоянно трябва да разширявате кръга на своите интереси. По този начин вие разширявате жизнения си път към хармония. Нямате представа, колко интересни неща има около нас!

5. Създаване на самоличност. Определете свои собствени принципи и действайте в съответствие с тях. Това е единственият начин да бъдете винаги верни на себе си.

6. Кой сте вие? Не живейте живота на някой друг, за да оправдаете нечии очаквания. Хората могат да очакват от вас каквото им е изгодно – не им играйте по свирката.

7. Цел в живота. За да бъдете щастливи, трябва да имате цел в живота. В противен случай, ще бъдете разсеяни и разпиляни. Вашата цел е основният ви стожер в живота.

8. Ценете това, което имате. Да бъдеш щастлив е лесно, ако си благодарен. За съжаление, да открием това, което вече имаме, е много по-трудно от това, да видим нещата, което не притежаваме. Ние не умеем да възприемаме обстоятелствата като дадености. Огледайте се наоколо, може би вече има причина да бъдете щастливи!   

 Очаквайте продължение……….