10 съвети за добро настроение – 2

 

  1. Занимавайте се с плуване. Това е прекрасно занимание за тялото и душата. Плуването укрепва сърдечно-съдовата система, подобрява усвояването на кислород от клетките, подпомага редуцирането на излишното тегло,  подобрява издръжливостта и гъвкавостта на тялото, повишава настроението. Освен това, възможността за травма при плуване е минимална, за разлика от много други спортове.
  2. Спрете, огледайте се ….. Понякога хората се оказват в капан, защото не намират време да помислят дали се движат в правилната посока. Необходимо е да подредите своите мисли, цели, взаимоотношения, така, както редовно почиствате жилището си.
  3. Отнасяйте се към живота просто. В живота винаги има място за високи постижения, за подвиг, но необходимо ли е постоянно да се стремите към това? Съсредоточете се върху това, което правите в момента. По-вероятно е то да ви донесе успех, отколкото желанието да си гарантиратев дългосрочен план даден резултат. Радвайте се, дори на малките успехи и на малките постижения. Животът е твърде кратък, за да сте тъжни и да обвинявате себе си.
  4. Съхранете усещането си за перспектива. Животът е движение и това, което днес ви се струва трагедия, утре, може би, ще предизвика усмивка. Не напразно хората казват „Утрото е по-мъдро от вечерта”.
  5. Забравете за неприятностите. Ако искате да останете в леглото и да се самосъжалявате, по-добре е да не се поддавате на това желание. „Движете се и вашите емоции ще станат по-подвижни – съветва психологът Марион Дилуорт. – Гледайте филм, почистете жилището…. Не забравяйте: вие носите отговорност за вашите чувства и емоции.”

 

 

Scroll to Top