Цветна медитация

Медитацията с цветове измива умората и повишава настроението по вдъхновяващ начин. Ако провеждате кратки медитации ежедневно, ще повишите качеството си на живот чувствително. Медитацията не е просто запълване на свободното време. Тя може да даде грандиозни резултати и живот, изпълнен с любов, радост и успех.

Заемете удобна поза, затворете очи и да започваме….

Представете си, че вървите по горска пътека, а над вас е оформила свод пищна зеленина. Усещате свежия аромат на треви и цветя от окъпаните в слънце поляни. Вървите леко по пътеката и тя ви отвежда нагоре до малък водопад. Гледате чистата прозрачна вода, която пада от върха на скалата и чувствате как мислите си отиват и ума ви се пречиства.

Поиграйте си с прохладната вода, като протегнете ръце под водните струи. Представете си, че сте съд, пълен с вода. Излейте водата от съда, който сте сега. Почувствайте как  вашият съд се пълни с прясна синя вода от върха на водопада…….и усетете цялата  тази свежест и новост.

Слезте по пътеката към поляните със свежа зеленина и вдишайте дълбоко сочния зелен цвят, за да се уравновесите. Ярко червени цветя привличат погледа ви и повишават настроението ви. Потопете се във венчелистчетата им и техният цвят ще ви даде сили, ще съживи импулсите ви да действате и да постигате.

На пътешествие с различни цветове можете да отидете и самостоятелно. Просто създайте медитация за себе си – почувствайте каква обстановка, какво място очаква вашето същество; какви цветове ще допълнят вашето светоусещане и дайте простор на чувствата и фантазиите си.

Направете вашето пътешествие!

Scroll to Top