Защо „Мозъкът на Буда“ е полезна книга

OLYMPUS DIGITAL CAMERA„Великолепна книга с изчерпателно поднесени теми. В достъпна форма авторите обясняват как работи нашият мозък и как можем да го променим, за да направим живота си по-щастлив и по-пълноценен.”

Шарон Залцберг, автор на книгата „Любяща доброта”

Нейната фундаменталност е основана на последните достижения на неврологията и е подкрепена от дълбокото разбиране за съзерцателна духовна практика. Тази достъпна, завладяваща и дълбоко проницателна книга е олицетворение на практическата мъдрост.

Филип Дейвид Зелазо, доктор по философия,

Нанси М. и Джон Е. Линдъл, професор,

Институт за развитие на детето към Университета на Минесота

Просто това е най-добрата книга, която съм чела за това, защо и как можем да променим нашия мозък, за да станем спокойни и щастливи. Това е книга, която буквално ще промени вашия мозък и вашия живот.

Дженифър Лоудън, автор на книгите

Комфортът на жената и Организаторът живот

Книгата Мозъкът на Буда представлява значителен принос за разбиране на връзката между наука и медитация по пътя на трансформацията. Блестяща е.

Джоузеф Голдщайн, автор на Сърце, изпълнено със спокойствие и Една Дхарма

Увлекателна, лесна за четене и много поучителна книга. Тя умело отговаря на основния въпрос в живота на всеки от нас – как да бъда щастлив? – като представя основните правила на будизма, обединени с това как работят нашите мозъци. Тази книга ще бъде полезна за всеки, който иска да разбере проверените във времето пътища за мъдро съществуване, подкрепени от съвременната наука.

Фредерик Лъскин, доктор по философия, автор на книгата Забрави за добро и ръководител на Станфордския проект за прошка

Scroll to Top