17 тайни на щастливите хора – 2

Happy_graphic

9. Мислете позитивно. Щастливите хора, дори за миг, не допускат мрачни мисли. Винаги са оптимисти, независимо от това, колко зле е положението.

10. Създавайте. Творчеството дава сили и предизвиква подем: просто не забелязвате неуспехите около вас.

11. Започнете с това, което вече имате. Щастливият човек не чака през целия си живот определено ниво на доходите или висока длъжност, за да бъде щастлив. Можете да се радвате на това, което имате сега. „Глупакът търси щастието в далечината, мъдрецът го отглежда под краката си.” (Джеймс Опенхайм)

12. Променяйте се. Щастието идва при този, който постоянно израства, развива се, учи се. Когато се променяте, търсете нещо ново, настройвайте  живота си към новите условия.

13. Използвайте своите способности. Първо, вие трябва да откриете в себе си тези таланти, и второ, трябва да ги разкриете. Най-сигурният път към щастието е да намерите този източник на доходи, който би ви помагал да развивате вашите способности.

14. Не обръщайте внимание на дреболии. Често те са врагове на щастието. Не забравяйте, че дори и малките пукнатини потопяват кораба, тъй като те нарастват и в крайна сметка се превръщат в истински пробойни.

15. Укротете вашите амбиции. Амбициите не са лошо нещо, но те не трябва да вземат превес над здравия разум. В противен случай, вие просто ще надцените себе си и ще се превърнете в неудачник.

16. Правете другите хора щастливи. Това е най-ефективният начин да бъдете щастливи. По пътя към щастието, се опитайте да правите добро на другите и тогава ще разберете какво е щастие. Щастието никога не идва с егоизъм, само с отдаденост.

17. Съчувствайте. Това е най-висшата форма на отдаденост. Често мислете за хората около себе си.