10 съвети за добро настроение

Ако нямате тонус и все по-често ви измъчват мрачни мисли, опитайте се да не оставате дълго в това състояние, защото може да се задълбочи. Потърсете начини да се справите:

  1. За да сте винаги в добро настроение, се научете да се контролирате. Не се обиждайте за дреболии; постарайте се да не спорите с близките си хора; прощавайте им. Когато прощавате, вие се освобождавате от гнева и отмъстителността, които разрушават, на първо място, вас.
  2. Опитайте се да погледнете на света с чувство за хумор. Дори, ако сте обидени или сте попаднали в трудна ситуация, усмихнете се и си кажете: «И това ще мине!». Невероятно е, но тези, които наистина вярват в това, всичко лошо ги подминава.
  3. Не стойте у дома, обидени на целия свят! Не се заблуждавайте: на улицата, в компанията на приятели и познати лошото настроение бързо се изпарява. Доказано е!
  4. Внесете в живота си нови елементи. Психолозите препоръчват от време на време да променяте своите навици, например, да си намерите ново хоби или да промените стила си на обличане. Това може да доведе до значителни промени, например, носенето на обувки с токчета ще ви направи по-високи, ще се изправите и (най-важното) ще започнете да привличате погледите на противоположния пол. Нищо не действа така позитивно на настроението, както вниманието на околните.
  5. Научете се да се отпускате. Когато вършите някаква досадна работа, мислете за нещо приятно, например, за предстоящата среща с приятели или любим. Да се отпуснете ще ви помогне и ароматерапията. Купете си малка аромалампа и някои от следните етерични масла, които имат положителен ефект върху настроението и душевното състояние: мандарина, портокал, лимон, грейпфрут, бергамот, жасмин, лавандула, канела.

Очаквайте продължение….. 

 

 

Scroll to Top