Тринадесет неща, от които не се нуждаете

KABK-Jolien-Haanemaai-2-765x508

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.Освободете се от необходимостта винаги да доказвате правотата си.
Има много хора, които са готови да причинят болка или да създадат напрежение, без да се интересуват от вероятността за приключване на дадени взаимоотношения; хора, които не могат да разберат и да приемат чуждата гледна точка. А това определено не си заслужава.
2.Кажете „не” на контрола.
Бъдете готови да се откажете от необходимостта постоянно да контролирате всичко, което ви се случва – ситуации, обстоятелства, хора и така нататък. Дали това се хора от семейството или приятели, колеги или непознати на улицата – просто им позволете да бъдат такива, каквито са.
3.Освободете се от чувството за вина.
Освободете се от необходимостта да обвинявате другите за това, което имате или нямате; за това, което чувствате или не чувствате. Спрете да разпилявате енергията си и поемете пълна отговорност за живота си.
4.Преустановете негативните разговори със себе си.
Много хора вредят на себе си, като позволяват на негативните мисли и емоции да управляват живота им. Не се доверявайте на всичко, което казва вашият разумен логичен ум. На практика, вие можете да постигнете много повече, отколкото смятате.
5.Освободете се от постоянната нужда да се оплаквате от какво ли не – от хора, ситуации и обстоятелства, които ви правят нещастни, тъжни и депресирани. Нищо не може да ви направи нещастни, нищо не може да ви разочарова. Не конкретната ситуация е тази, която предизвиква определени чувства у вас.
6.Избягвайте да критикувате.
Спрете да критикувате хората, които са различни от вас и събитията, които не отговарят на вашите очаквания. Ние всички сме различни.
7.Освободете се от необходимостта да впечатлявате другите.
Спрете да се преструвате и бъдете такива, каквито всъщност сте. Свалете маските, приемете и заобичайте своя вътрешен „Аз”.

Следва продължение…