Тринадесет неща, от които не се нуждаете – 2

8. Royalty-Free Stock Photography by Rubberball.comНе се противопоставяйте на промените.
Промените са нещо нормално; те са ни необходими, за да се придвижим от точка А до точка Б. Те ни помагат да променяме както нашия живот, така и живота на другите хора към по-добро.
9. Не поставяйте етикети.
Откажете се да поставяте етикети на хора и събития, които не познавате или просто не разбирате. И постепенно отворете съзнанието си към новото.
10. Освободете се от миналото.
Всички знаем, че това е трудно. Особено, когато миналото ни харесва повече от настоящето и бъдещето е малко плашещо. Но трябва да приемете факта, че настоящето е всичко, което имате.

11. Освободете се от страховете си.
Страхът е просто една илюзия; той не съществува – вие сте го създали. Всички страхове се намират във вашия ум. Променете своята вътрешна нагласа и външният свят ще си дойде на мястото.
12. Спрете да се извинявате.
Изобличете извиненията и ги изпратете в пенсия. Най-често ние се ограничаваме с постоянните извинения и оправдания.
13. Престанете да живеете според очакванията на другите хора.
Твърде много хора живеят живот, който не им принадлежи – в съоветствие с това, което другите смятат, че ще бъде най-добре за тях. Те постъпват така, както от тях очакват родителите, приятелите, учителите, правителството и обществото като цяло. Те игнорират своя вътрешен глас, вътрешното си призвание. Толкова са заети в изпълнение очакванията на другите, че губят контрол над живота си. Те забравят, какво ги прави щастливи, какво те наистина искат… и в крайна сметка, те забравят себе си.

По материали от «Psychology-General»