Отново за бащите

В тази статия мъжете ще научат за своята роля на БАЩИ в периода от 6 до 9 месеци на бебето.

В този период бебето започва да дава обратна връзка; то вече е наясно, че бащата е друг човек, когото наричат не така, както мама. Наричат го ТАТЕ!

Когато бащата чуе за пръв път от устата на детето ТАТЕ, няма по-щастлив човек от него на света. Той може да разказва на всички как са го нарекли ТАТЕ! Може цяла седмица да бъде в подем, във възторг, независимо от това, дали бебето ще каже поне още веднъж вълшебната дума или не.

Понякога тази дума толкова харесва на бебето, че то започва да я използва по-често от МАМА. Уважаеми майки, повярвайте, това не е задълго. Радвайте се, когато детето произнася думата ТАТЕ, защото самото то се гордее, че може с тази дума да предизвика усмивка на лицето му!

В този период бебето забелязва, че ТАТЕ е различен от МАМА. Неговите емоции са различни от тези на МАМА. По друг начин той взема бебето на ръце и го гушва; по различен начин общува с него. Бащата е по-малко емоционален от майката. Той отвежда емоционалната енергия от двойката майка-дете, за да я балансира между членовете на семейството.

Уважаеми бащи! Този период е един от най-ценните за комуникация с бебето. Ако вие прекарвате голяма част от времето си в работа, стараейки се да спечелите пари за семейството, звънете по-често у дома. Нека майката да включи телефона на високоговорител, за да можете да говорите с детето. Когато се приберете в къщи, уморени от работния ден, можете да полежите на дивана и да поиграете с бебето. Да, уморени сте, но това общуване ще ви зареди с енергия.

Много често бащите се страхуват да останат сами с бебето, защото не знаят какво да правят с него. В такъв случай, уважаеми мъже, вижте какво прави майката; попитайте я за това, какво е най-добре за бебето. Почерпете информация от различните детски форуми за мъже. Опитайте се да дадете на майката малко свободно време, отначало 10 минути, после 20 минути, като постепенно увеличавате прекараното време с детето.

За този смел ход вашата съпруга ще ви обикне още повече, защото ще се почувства УВЕРЕНА, че вие се грижите за нея и бебето, и ѝ давате време за почивка на самата нея.

Мъдрост и вдъхновение, уважаеми мъже!