„Мозъкът на Буда“ – синтез на невропсихология и древна будистка мъдрост

Иска ми се, когатOLYMPUS DIGITAL CAMERAо ходех на училище, да имах учител като Рик Хенсън. Мозъкът на Буда е едновременно забавна, увлекателна и дълбоко проницателна книга. Тя не само ни показва ефективните начини за постигане на истинско щастие в живота, но също така обяснява как и защо тези начини действат. Тази книга ни предлага да работим с позитивния опит и да усвоим цялата полезна за нас информация. Насладете ѝ се.

Джеймс Бараз, автор на Пробуждане на радост и съучредител на Център за медитация Спирит Рок

Рик Хенсън е човек с научно мислене, с подход на психолог, с мъдро сърце на родител и напълно отдаден медитиращ. Той е създал ръководство за всички, които имат желание да научат повече за вълнуващите нови научни изследвания, съчетаващи неврология, психология и автентични духовни практики и за начините на прилагане на тези нови знания. Най-новите открития в съчетание с най-съвременните духовни практики правят четенето на тази книга приятно и полезно. Мозъкът на Буда бих препоръчал на всеки!

Ричард А. Хеклър, доктор по философия, доцент към Университета „Джон Ф. Кенеди” – Калифорния

„Като синтез на съвременната невропсихология и древната будистка мъдрост, тази книга е изпълнена с предложения как на практика да промените вашия мозък, за да постигнете щастие в живота си. Книгата е ярка, достъпна, с добро чувство за хумор.”

Джон Прендергаст, доктор по философия, доцент по психология към Калифорнийския Институт за интегрални изследвания, главен редактор на „Свещено огледало” и „Да чуем гласа на тишината”

„Книгата ще ви покаже как упражненията за ума, основани на съзерцателните духовни традиции, могат да увеличат вашите възможности за щастлив и спокоен живот. „Мозъкът на Будави дава научно обяснение на тези методи и ясни насоки за практики, насочени към култивиране на мъдро и спокойно сърце.”

Тара Брач, автор на „Пълно приемане”