Как да управлявате вашата мотивация

 4670px-Improve-Motivation-Step-1.     Какво ни привлича? Ние запалваме вътрешния си двигател не просто така, а заради нещо определено. Защо сме готови да станем от дивана и да отидем да тичаме в дъжда?Заради нещо, което ни привлича; заради нещо, което силно желаем. Така че продължавайте да държите пред себе си картината на бъдещите ползи. Представете си детайлно вашето бъдеще, постигането на целта – красивата фигура, желаната диплома, работата на вашите мечти. Направете списък на всички предимства, които ще ви даде постигането на вашата цел и които нямате в момента. Внимавайте! В този момент не е необходимо, както препоръчват някои психолози, да си представяте, че ВЕЧЕ сте постигнали целта. Това ви отпуска, кара ви да изпитате неоправдана еуфория, а ние имаме нужда от мотивация. Наградата, „морковът” ни мами в далечината. Как да стигнем до него?

5.     Темпо, темпо! Сега, когато «вратата е широко отворена» и виждате ясно ползите от постигане на целта си, каква мелодия звучи във вас? Създайте своя вътрешен ритъм. Почувствайте устрема на тялото си. Обзалагам се, че вече сте леко наведени напред, готови да се втурнете в битка. Вашият двигател на мотивация работи на пълни обороти!  

6.     Търсене на отговори. А сега можете да погледнете въображаемото пространство около вашия проблем и да откриете, къде можете да намерите отговорите на въпросите, които ви вълнуват. Търсещият работа ще си спомни, че има много познати и ще добави много достойни факти за себе си в резюмето (без по-рано да е мислил така за себе си). Този, който пише дипломна робата, ще види в собствената си работа необходимите фрази за заключението. Сега вие сте открити, заинтересовани, мобилни и склонни да търсите информация, отговори на вашите въпроси. И сте готови да действате.