Как да премахнем негативните убеждения към парите

О, пари, пари! Къде сте? Чии сте? 

Анатолий Рас

Чували сте поговорката: „Парите развалят човека.” А съгласни ли сте с нея? Мислите ли, че парите, както когато ги имаме в изобилие, така и когато вечно бягат от нас, могат да „ни отровят” живота?Или вие сте привърженици на една друга поговорка, която гласи: „Парите на един ума вземат; друг на ум научават”?

Парите, сами по себе си, не са нито нещо добро, нито нещо лошо. Парите са ресурс, материален вид енергия, нищо повече.

Всеки човек определя за себе си значението на парите, както и ценността, която имат за него. За някои хора парите са нещо необходимо, докато за други – са нещо страшно и сложно.

Парите притежават същата енергия, от която е създадено всичко около нас. Тъй като в света, в който живеем, парите имат голямо значение, енергията им е много силна. Тази енергия не е по-силна от енергията на любовта или на омразата, но все пак е достатъчно силна. Ето защо, енергията, която носят парите, усилва човешката същност. Парите, всъщност, ни позволяват да видим мащаба на човешките намерения.

Ако човек е с лош характер, дайте му повече пари – той ще предизвика разрушения. И напротив, ако човек е щастлив и креативен, дайте му повече пари – с тяхна помощ (не забравяйте, че това е ресурс) той ще увеличи щастието и добротата.

Парите дават сила и власт, чрез тях човек още по-силно разкрива истинския си «Аз».

Ето защо, ако вашите мотиви са добри и съзидателни, искайте повече пари, пуснете ги в живота си и умножавайте щастието и радостта. Всичко идва отвътре, а не от външния свят.

Помислете за това, как можете да споделите добротата, щастието, любовта.

Например, можете да основете фирма – да осигурите работни места, да предложите добри условия за служителите, да създавате качествени продукти или услуги…. Нима това е лошо?

Или, имайки повече пари, можете да зарадвате вашите близки и приятели с подарък; да им помогнете да осъществят своя мечтана цел, без да очаквате нещо в замяна.

Или, да продължавате да се развивате и да инвестирате в себе си – да посещавате курсове и семинари; постоянно да научавате нещо ново; да подобрявате качеството си на живот, а това означава, да подобрявате света (нали помните, че вие сте част от Вселената).

Парите в света не са малко или много. Те са в достатъчно количество за щастливия и успешен живот на всеки от нас. Ако във вашия живот парите не достигат, това означава, че е необходимо да промените отношението си към тях. Разгледайте отново вашите убеждения и поработете върху себе си.