Как да изградим хармонични отношения със своя съпруг

Как смятате, в какъв процент съпругата е отговорна за създаването на силна и хармонична връзка със своя съпруг? Обикновено жените отговарят с прословутите „50 на 50%”, защото в брачната двойка сте двама; взаимно си влияете и съответно, не всичко зависи от Вас.

В действителност, единствено от Вас зависи бъдещето на Вашата двойка! Отношенията са зона, за която жената носи отговорност и именно тя трябва да ги спаси, особено ако мъжът несъзнателно ги унищожава.

Вие, уважаеми съпруги, можете да запазите добрите семейни отношения, като не забравяте и следните нюанси:

  • Съпругата е център на женската Вселена. Само усещането за удовлетвореност може да предизвика у мъжа желание да Ви направи още по-щастлива, защото без значение, какво ще се случи, Вие ще си останете завършена, каквато сте била.
  •  Жената приема мъжа напълно: с неговото минало, с неговото семейство, с неговите приятели, с неговите хобита и така нататък. Изваждайки го от контекста, Вие несъзнателно започвате да го променяте, а да бъдат лесно приспособяващи се – това е изключителна привилегия; прерогатив на жените.
  • Жената първа иска прошка, забравяйки за гордостта си, защото добрите отношения и спокойствието в семейството са по-важни от „подхранване” на Вашето Его.  
  • Ако жената се обиди, тя трябва задължително да разкаже за обидата на своя съпруг. Скривайки обидата вътре в себе си, Вие я натрупвате и я превръщате в обида, отрицание на човека като цялостна личност.
  • Ако една жена изпитва болка, тя се обръща против себе си и се самоунищожава. Затова не трябва да се срамувате да плачете, когато Ви боли, но говорете за себе си, без да обвинявате любимия човек.
  • Когато моли за нещо съпруга си, жената не дава заповед, а именно моли, затова вътрешно Вие винаги трябва да сте подготвени, че могат да Ви откажат.  
  • Когато мъжът прави на съпругата си подарък, тя го приема с благодарност, затова никога не казвайте: „Това е толкова скъпо, защо го купи
  • Съпругата подкрепя мъжа си, когато той има не особено престижна работа, предполагайки, че тя може да не му харесва. Това е временна мярка и начин да Ви осигури. А за мъжа това е себереализация; усещане, че той храни семейството.
  • Когато мъжът настоява жена му да започне работа, ако тя е домакиня или насърчава нейната многочасова и напрегната работа, то най-вероятно, Вие не изпълнявате своите женски отговорности. Помислете върху това!
  • Жената спокойно приема неговите срещи с приятели. Дори това да не Ви харесва особено, именно там, а не в семейството, мъжът „се зарежда” с мъжка енергия – стимулира се да се съревновава, да печели, да бъде най-добрият.

Осъзнахте ли вече пълната си отговорност за отношенията с Вашия съпруг или все още продължавате да обвинявате и него?

 

More Stories
Тринадесет неща, от които не се нуждаете