За тези, които никога не успяват – 2

failure-success4. Следвайте правилото 45/15.

Замисляли ли сте се защо всички училища и университети използват „учебния час”? Защо 45 минути са оптималното време за работа? Отговорът на този въпрос е прост: многобройни изследвания потвърждават, че след 45 минути концентрацията на вниманието рязко спада. А 10-15 минути е времето, което е необходимо на човек, за да премине към друга дейност.
Вие можете да разделите своя осемчасов работен ден на 8 групи от по 45 минути, през които да работите усилено. В оставащите 15 минути от всеки астрономически час можете да почивате или да изпълните някоя задача от вашия списък с ежедневни дреболии.
Важно е през тези 15 минути да се занимавате с дейност, която кардинално се различава от основната ви работа. Например, ако работите на компютър, 15-минутното четене на новини в интернет не е подходяща дейност. Можете да позвъните на майка си или да изхвърлите боклука (ако работите вкъщи), да полеете цветята в офиса или да направите лека гимнастика – така ще възстановите силите си и през следващия час работоспособността ви ще нарастне значително. Повярвайте, с помощта на такъв график вие ще бъдете много по-успешни!
Използвайте времето си възможно най-ефективно!

5. Разделяйте задачите „на хапки”.

Всеки човек има задача, с които му е трудно да се захване, защото му се струва „невъзможна мисия”. Каква е вашата задача? „Счупете” тази дългосрочна цел на по-малки задачи, а след това – на задачи за всеки ден.
И всеки ден изпълнявайте поставената задача. Това е единственият начин да постигнете поставената от вас голяма цел.

6. Занимавайте се със спорт!

Ненапразно казват: „Здрав дух в здраво тяло!”
Спортът ни дава не само здраве, но и добро настроение, повече енергия и мотивация за постижения. Вижте успешните хора, повечето от тях по един или друг начин се занимават със спорт.
Психологът Ирина Тихомирова вярва, че «успяващият човек е успяващ във всичко и начинът, по който той изглежда, как се чувства, е много важен показател за успех».

 

 

More Stories
42 правила или как да направим живота си по-лесен – втора част